De voordeligste en leukste reizen

Fietsen door de natuur, relaxen in de sauna of wandelen door een stad; boek een weekendje weg bij TravelBerry en kom helemaal tot rust!

Even lekker ertussenuit zonder al je vakantiedagen op te maken? Dan biedt een weekend uitkomst. Genieten in het binnen- of buitenland, reizen met het vliegtuig, de trein of de auto. Je kunt alle kanten op! Is het al vrijdag?


Iedereen kent het. Het is vrijdag en de klokt tikt langzaam richting 5 uur. Het weekend staat voor de deur! Tijd voor vrije tijd. En wat is er dan lekkerder dan eropuit gaan? Of je nu uit wilt rusten aan zee tijdens een Last minute België, met de voetjes van de vloer wilt gaan in een bruisende stad, de romantiek van een hoofdstad wilt ervaren of je graag sportief uitleeft in de natuur. Een weekendje weg kan voelen als een lange vakantie. Bovendien zijn langere vakanties niet per se beter dan kortere. Neem vaker een korte vakantie is dan ook het advies van Psychologe Jessica Bloom in De Telegraaf. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een korte vakantie het risico op een hartaanval, depressie en stress doet verminderen.


Een reden om kort weg te gaan heb je dus niet meer nodig. Maar waar gaat de reis heen? Momenteel vormen vakanties in het binnenland de belangrijkste vakantiemarkt voor Nederland. Gemiddeld genomen onderneemt de Nederlandse bevolking zon 37 miljoen vakanties per jaar, waarvan 18,1 miljoen in eigen land, aldus NBTC. Niet geheel onverwacht natuurlijk. Zeg nou zelf, de natuurrijke Veluwe in een Van der Valk hotel, ons langgerekte kustgebied, schitterende waddeneilanden en een hoofdstad als Amsterdam... Het zijn toch stuk voor stuk bestemmingen die het hele jaar door de moeite waard zijn?


Weekend vakantie in het buitenland

In welke richting wijst jouw vakantieradar?

Een goedkope vliegreis, met de hele familie gezellig in de auto of ontspannen in de trein. Dankzij de vele vervoersmogelijkheden van tegenwoordig is het steeds makkelijker om ook voor een kort weekend je vakantiegeluk in het buitenland te beproeven.


Verbreed je graag je horizon, dan is het buitenland ook uitermate geschikt voor korte vakantie. Met de auto ben je binnen een paar uur in buurlanden België, Duitsland of Frankrijk. Het populairste vakantieland onder Nederlandse vakantiegangers is dan ook Duitsland en op de tweede plek eindigt Frankrijk , aldus het CBS.


Liever lekker onderuitzakken terwijl je naar je vakantiebestemming reist? Dan biedt de trein uitkomst. Terwijl je heerlijk ontspant met een goed boek of een spelletje speelt met je reisgezelschap ben je binnen no-time op je vakantiebestemming. Vanaf Utrecht is het met de trein slechts twee uur naar Antwerpen, drie uur naar Brussel, vier uur naar Parijs en ook wereldsteden Berlijn en Londen zijn met zes uur goed te doen.


Wil je eigenlijk nog aankomend weekend weg? Ook is het aanbod in last minute weekend weg reizen erg ruim. Dus denk niet te veel na, pak snel je koffer en voor je het weet ben jij onderweg naar een nieuwe bestemming!


Fasten your seatbelt!

Ook een korte stedentrip per vliegtuig is tegenwoordig ongetwijfeld de moeite waard. Niks leukers dan de atlas erbij pakken en simpelweg een nieuwe vakantiebestemming prikken.


Dankzij de vele aanbiedingen in vliegreizen hoef je je wensen voor een weekend vakantie niet in te perken en zijn zelfs steden buiten Europa de moeite meer dan waard.


Wil je iets verder vakantie vieren, bijvoorbeeld omdat je graag de warmte opzoekt of om een stad te bezoeken die nou eenmaal al lang op je lijstje staat, dan is een vliegreis ideaal. Steden als Parijs, Barcelona, Berlijn en Rome lenen zich perfect voor een twee- of driedaags bezoek. Maar ook steden buiten Europa tellen mee. Een weekend weg hoeft bovendien niet altijd van vrijdagavond tot zondagavond te duren. Plak je er een dagje (of twee) aan, dan wordt het aanbod aan bestemmingen al een stuk groter. Want als we filmregisseur James Cameron mogen geloven is New York zelfs the finest three-day town on earth. Ook de Big Apple hoef je dus niet gelijk van je lijstje te strepen als je krap zit in vakantie-uren!


Gezelschap tijdens je mini-vakantie

Wie neem jij mee? Een weekend weg is ideaal om even bij te komen van de dagelijkse drukte, met zijn tweeën, met de familie of met een vriendengroep.


Romantisch met zijn tweeën naar de stad van de liefde, met vriendinnen shoppen in een modestad, met de familie naar een vakantiepark of gezellig met de hele vriendengroep survivallen in de Ardennen.


Wat is er nou romantischer dan je geliefde verrassen met een korte vakantie? Terrasjes pakken in een historische stad, uitblazen in een wellnesshotel of wandelen en fietsen in een natuurgebied tijdens een wandelvakantie Oostenrijk of een ander prachtig land. Een weekend samen is de ideale manier om tijd voor elkaar te maken! Met zijn tweeën of met een groep. Want ook voor grotere groepen is een vakantieweekend dé gelegenheid om mooie herinneringen met elkaar te maken. De hort op met je vrienden, gezellig met de familie in een groot vakantiehuis of met het hele voetbalteam op trainingskamp.


Binnen de Nederlandse vakantiemarkt is vooral de bungalow een populaire accommodatie (NBTC). Gezamenlijk koken en eten, dingen ondernemen in de omgeving en de avond gezamenlijk afsluiten met een drankje in jullie groepsaccommodatie. Zeg nou zelf, dit is toch de ideale manier om tijd met elkaar door te brengen? Extra feestelijk maak je het door met de feestdagen een (lang) weekend te boeken. Op TravelBerry zijn het pinksterweekend, het paasweekend en de kerstdagen bijvoorbeeld geliefde weekenden! Dus trommel je geliefde, vrienden of familie op en laat je inspireren door onze weekend weg aanbiedingen, naar een ongerept natuurpark, zoals het Duitse Oldenwald, een heerlijk wellness arrangement in Luxemburg of voor een heerlijke weekendje naar een pretpark zoals Bobbejaanland, de Efteling of Disneyland Parijs! Want voor je het weet staat het weekend weer voor de deur!