Word meteen lid

En ontvang direct 10% kassa korting op je eerstvolgende boeking. Ook maak je kans op een dagje Londen met gegarandeerd vertrek.Al aangemeld?

TravelBerry.nl maakt gebruik van cookies
Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'OK' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- & cookieverklaring.

OKStedentrip Parijs

Een romantische stedentrip naar Parijs, wie wil dat nou niet? De Franse hoofdstad heeft genoeg te bieden!Boek je reis naar Stedentrip Parijs

Stedentrip Parijs

Au revoir! Dat zal je ongetwijfeld denken nadat je afscheid hebt genomen van dit schitterende Midden-Europese land. Tijdens een stedentrip Parijs zijn er namelijk talloze bezienswaardigheden te bewonderen. Klim bijvoorbeeld naar de top van de Eiffeltoren in Parijs, waar het uitzicht over de ‘Lichtstad’ oogverblindend mooi is. Met deze tips haal je het meeste uit je stedentrip Parijs.

De Eiffeltoren

Dit is de meest toeristische bezienswaardigheid van Parijs, die jaarlijks 6 miljoen bezoekers kent. Het is dan ook het visitekaartje van Parijs. De toren is 301 meter hoog, als je de antennes met 24 meter hoogte meetelt komt de totale hoogte van de Eiffeltoren neer op 325 meter. Op 57 meter boven de grond bevindt zich de eerste verdieping. Deze verdieping geeft uitzicht over Parijs en de Parijse monumenten. De tweede verdieping bevindt zich op 275 meter hoogte en bied een fenomenaal uitzicht over Parijs.

Champs-Elysées

De duurste en bekendste winkelstraat van Europa is de Champs-Elysées. Hier zijn winkels van de exclusieve merken gevestigd. Ook hier komen onder anderen de mode en sieraden winkels terug. Met name op het gebied van mode is Parijs de toonaangevende plek in Europa (samen met Milaan). De nieuwste collecties van de grote couturiers is hier te vinden, deze worden aan het grote publiek getoond tijdens diverse modeshows. Deze straat is te vergelijken met de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam, waar ook veel Franse en internationale sterren regelmatig een aantal eurootjes uitgeven.

Het Louvre

Dit museum is het meest bekende museum van Parijs en misschien wel van Europa. Als je een cultuurliefhebber bent moet jij hier beslist een kijkje nemen. Momenteel worden er 30.000 kunstwerken getoond aan het publiek, het merendeel van deze stukken bestaat uit schilderkunst, beeldhouwkunst en kunstvoorwerpen. Dit kan je niet te missen wanneer je een stedentrip Parijs maakt.

De Grande Arche

Dit is een bijzonder gebouw van 108 meter hoog en 112 meter breed. Het kantoorgebouw en tevens toeristische trekpleister moet worden gezien als een moderne variant op de L`Arc de Triomphe. De Grande Arche is het bekendste gebouw van de wijk La DÉfense, een zakenwijk waar veel grote bedrijven zijn gevestigd en moderne wolkenkrabbers en gebouwen. In deze wijk werken maar liefst 150,000 mensen. 4000 hiervan werken er in de de Grande Arche.

Stedentrip Parijs

Een van de mooiste steden ter wereld ligt zelfs gewoon om de hoek: Parijs. Dus waarom geen stedentrip Parijs boeken? Binnen anderhalf uur sta je met de trein in deze prachtige stad. Iedereen kent deze metropool als de Lichtstad en de stad voor verliefde tortelduifjes. Maar Parijs is evengoed de stad voor de kunstfanaat of de liefhebber van culinaire lekkernijen. Om welke reden je ook naar deze metropool trekt, je bent niet de enige. In 2016 trokken er maar liefst meer dan 16 miljoen toeristen naar de Franse hoofdstad. Logisch ook, Parijs heeft voor ieder wat wils in de aanbieding!