De voordeligste en leukste reizen

Eilandhoppen in Griekenland, bakken aan de Spaanse costa of eens lekker ver weg? Als de zon maar schijnt! Boek hier je ideale zonvakantie!

Hoewel de mens uniek is in zijn soort, zijn er toch twee liefdes die we allemaal delen: zon en vrijheid. Niet voor niets boeken we elk jaar weer massaal een zonvakantie voor die oh zo nodige portie vitamine D.

Wist je dat we eigenlijk zelfs minimaal 15 minuten zon per dag nodig hebben? Zonder zon geen leven. En zonder vakantie geen motivatie. En waarom zouden we alleen wachten op de zomervakantie om op reis te gaan? Ook ijskoude winterdagen, druilerige herfstdagen en langzame lentedagen verruilen we dolgraag voor een zonnige bestemming. Liever met een cocktail op het strand op een vakantie Kreta, Miami of Krabi beach dan met een warme chocolademelk op de bank. Volgens de World Travel Monitor zijn zon- en strandvakanties met 28% zelfs de belangrijkste categorie van álle reizen.

Zonvakantie

En voor degenen onder ons die het lastig vinden om vrij te vragen van werk; je kan vanaf nu met de volgende feiten op de proppen komen dus let goed op. Maar liefst 75% van de werknemers presteert beter als ze hun vakantiedagen benutten. Ook zijn ze tevredener, minder snel ziek én nemen ze minder vaak ontslag. Dus geen enkel excuus meer!

Pak je koffers!

Een hippe zonnebril, je zwembroek of bikini, die luchtige bermuda, je grootste strandlaken en natuurlijk flessen vol zonnebrand… Ja hoor, laat de vakantie maar beginnen!

Wanneer je dan eenmaal uit alle zonvakanties je keuze hebt gemaakt, begint misschien wel het leukste gedeelte: de voorpret!

Daarin blijkt ons volk uitermate goed te zijn. Maar dat mag eigenlijk geen verrassing heten. Nederland is bij uitstek het symbool van het ‘levensgenieten’. Geef ons lekker eten, mooi weer en goed gezelschap en we zijn gelukkig. En met deze levensgenietende instelling laten we we andere Europese landen zelfs ver achter ons. Na weken van voorpret is het dan eindelijk zover: vakantie! Maar niet zonder koffers!

Zomervakantie in Europa

Pak je de auto, de trein of het vliegtuig? Ga je voor brede zandstranden, ruige kliffen, majestueuze bergen of een idyllisch eiland? Het kan allemaal, ons eigen continent is namelijk van alle markten thuis!

Veel Europese stranden staan dankzij hun hoge paradijsgehalte wel ergens op een of andere ‘top tien mooiste stranden ter wereld-lijst’. Denk aan de goudkleurige baaien van de Algarve, de schilderachtige stranden van Griekenland, de gezellige Spaanse stranden of geniet van de adembenemende Alpen tijdens een autovakantie Oostenrijk. Geen wonder dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie op eigen continent.


En ook niet onbelangrijk is de lokale cuisine. We hebben in Europa ongelooflijke mazzel dat iedereen zo lekker kan koken. Onze smaakpapillen worden op vakantie verwend met gegrilde sardientjes in Portimão, knapperige börek in Marmaris, verse paella in Valencia of een pittige pasta alla norma op Sicilië. Maar niet alleen eten is voor ons belangrijk op vakantie. Zo blijkt het voor 62%!! van de reizigers belangrijk te zijn of er wifi aanwezig is in de accommodatie. Dus check vóór je boekt goed of het hotel aan al je eisen voldoet.

Exotische ervaringen

Lokaal en authentiek is al wat de klok slaat anno nu. De hedendaagse reiziger wil niet meer hutjemutje op een strand liggen naast tientallen roodverbrande lijven, maar unieke ervaringen opdoen.

Mensen gaan vandaag de dag iets verder van de gebaande paden af voor een speciale vakantie in de zon. Kijk eens bij de Topdeals voor inspiratie voor bijzondere locaties. We nemen tegenwoordig liever bijzondere verhalen dan de zoveelste souvenir mee terug naar huis.

Uit het ITB World Travel Trends Report 2014/2015 bleek dan ook dat er een groei is in reizen naar Azië (+7%), het Caribisch gebied (6%) en de Pacifische eilanden (5%). Maar verder van huis betekent ook dat de tradities en gewoontes vaak verder van je bed staan. Dus mocht je tijdens je vakantie in Bali aan het zwemmen zijn in zee en worden ingehaald door bloemen en wierookafval, schrik niet, ze zijn weer aan het offeren geslagen. En tsja een all inclusive buffet speciaal voor apen kan wat vreemd overkomen tijdens je vakantie in Thailand, maar je hebt wel een mooi verhaal voor het thuisfront!


Voor welke bestemming je ook kiest, ver, dichtbij, westers, of exotisch, wees je bewust van het volgende: er staan talloze verhalen te wachten in deze wereld, klaar om door jou beleefd en verteld te worden.