Word meteen lid

En ontvang direct 10% kassa korting op je eerstvolgende boeking. Ook maak je kans op een dagje Londen met gegarandeerd vertrek.Al aangemeld?

TravelBerry.nl maakt gebruik van cookies
Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'OK' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- & cookieverklaring.

OK

 

Voor Disneyland Parijs hebben wij ruim 50 hotels beschikbaar, we maken graag een vakantie op maat en sturen je een vrijblijvend reisvoorstel. Lees meer over maatwerk

Wat is het verschil tussen het Walt Disney® Studios Park en het Disneyland® Park?

Er zijn veel vragen over het verschil tussen deze parken. Disneyland® Paris bestaat uit verschillende onderdelen: Disneyland® Village, Walt Disney Studios Park en het Disneyland® Park. Wij leggen het je graag uit!


Disney® Village

Disney Village is het uitgaansgebied van Disneyland Parijs. Het ligt tussen de beide pretparken (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park) en de meeste hotels in. Sinds het in 1992 onder de naam "Festival Disney" open ging, is het aanbod van restaurants, winkels en uitgaansmogelijkheden sterk uitgebreid. Er is voor elk wat wils tot in de kleine uurtjes: shopping, restaurants, dancings, shows, elk wat wils en dit tot in de vroege uurtjes. Hier heb je geen extra toegangskaartje voor nodig.


Het Disneyland® Park

Het Disneyland Park is het sprookjespark met attracties waarin veel Disney figuren de hoofdrol spelen. Zoals bijvoorbeeld: Sneeuwwitje, Buzz Lightyear en Pinokkio. Voor de 'oudere' bezoekers doen de attracties met een Star Wars thema het goed. In het park zijn veel plekken waar je met jouw Disney held op de foto kunt en een handtekeningen kunt verzamelen. Ook zijn er natuurlijk ontzettend veel winkeltjes in het Disneyland Park waar je de leukste souvenirs kunt kopen.

De attracties in het Disneyland Park zijn vrijwel allemaal voor het gehele gezin geschikt. Er zijn weinig echte thrillrides, maar dat maakt de attracties zeker niet saai! Voor kleine kinderen zijn er diverse attracties in Fantasyland, het gedeelte van het park achter het kasteel. Hier vind je ook de welbekende attractie It’s a Small World, deze mag je niet missen. Andere attracties in het Disneyland Park dat je zeker niet mag missen zijn Phantom Manor, Big Thunder Mountain en Star Tours. Je kunt de attracties van het Disneyland Park niet vergelijken met die van andere pretparken. Iedere attractie heeft zijn eigen charme en thema.

Het Disneyland Park is ook dé plek om shows en parades te zien met Disney figuren in de hoofdrol. Tijdens de parade zijn er diverse praalwagens met Disneyfiguren erop. Ze zwaaien uitgebreid naar alle gasten en sommigen komen zelfs naar het publiek. Aan het eind van de dag is er in het Disneyland Park een avondshow met vuurwerk en projecties op het kasteel. Dit is een absolute aanrader!

Het Walt Disney® Studios Park

Naast het Disneyland Park ligt het Walt Disney Studios Park. De naam geeft het al een klein beetje weg, dit pretpark heeft namelijk een filmthema. Dit park is later bijgebouwd en opende 10 jaar na de opening van het Disneyland Park de poorten. In het verleden was dit echt een secundair park waar je geen dag kon besteden. Door de jaren heen zijn er diverse attracties toegevoegd en recent is er een grote uitbreiding aangekondigd waarbij er een Star Wars en een Frozen gedeelte toegevoegd wordt aan dit park.

Het Walt Disney Studios Park is perfect voor de liefhebbers van thrillrides. Niet te weg te denken is bijvoorbeeld de Tower of Terror. Dit gebouw is al van veraf te zien. In deze attractie ervaar je hoe het is als de service lift ineens verdiepingen naar beneden zou vallen. Vervolgens wordt je weer naar boven getakeld en kan maak je het nogmaals mee.

Een andere leuke attractie in het Walt Disney Studios Park is Crush’s Coaster. Dit is een indoorachtbaan in het donker met een Finding Nemo thema. Hoewel dit een kinderfilm is, is de attractie niet voor het gehele gezin geschikt. Deze attractie gaat erg hard en stijl naar beneden, maar is het proberen zeker waard!

Voor de hele familie is Ratatouille: The Ride, de place to be. Dit is een 3D Darkride met Remy en Emile in de hoofdrol. Je neemt een kijkje in de bekende keuken uit de film, totdat je wordt ontdekt en moet zorgen dat ze je niet te pakken krijgen.

Het Walt Disney Studios Park is écht gericht op oudere kinderen en volwassenen. Er zijn weinig attracties voor jonge kinderen en mensen die niet van thrillrides houden. Ook zijn er aanzienlijk minder shows en parades dan in het Disneyland Park. Er is wel een show die meerdere keren per dag uitgevoerd wordt: Moteurs Action is een stuntshow die meerdere malen per dag gegeven wordt. Tijdens de show zie je hoe een filmcrew een actiescene opneemt en welke capriolen de stuntmannen en -vrouwen moeten uithalen.

Het verschil tussen de parken

Het grootste verschil tussen de twee Parken is de thematisering. Waar het Disneyland Park écht een sprookjes park is, zijn de Studios wat killer en is er minder aandacht besteed aan de aankleding.

Het Disneyland Park heeft de oude Disney magie zoals Walt het ooit bedoeld heeft. De omgeving en de muziek maken dit Park helemaal af. Je waant je even in een andere wereld en mag ook als volwassene weer even kind zijn. Ook dit Park heeft een aantal thrillrides, maar de niet te missen attracties zijn de klassiekers Pirates of the Caribbean en It’s a Small World.

Disneyland Paris® aanbiedingen